fbpx
Політика

Клюєв у Брюсселі обговорить Угоду про асоціацію з ЄС

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Андрій Клюєв у середу, 18 вересня, вирушить до Брюсселя з робочим візитом. Про це повідомили представники українського чиновника.

Відзначимо, що головною метою візиту Клюєва до Брюсселя стане обговорення підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом у листопаді 2013 року. Спілкуватися Андрій Клюєв буде з представниками Європейського парламенту.

Планується, що секретар РНБО також зустрінеться з президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем, депутатами Європарламенту від своїх союзників – політичної партії «Прогресивний альянс соціалістів і демократів», а також головою партії – союзника Ханнесом Свободою. Крім того, запланована зустріч з представниками делегації Європарламенту по зв’язках з Україною, яку очолює Павло Коваль.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше повідомлялося, що останній візит Андрія Клюєва до Брюсселя відбувся менше місяця тому – 28 серпня. Під час першого візиту секретар РНБО провів зустріч з комісаром Євросоюзу з питань європейської політики сусідства і розширення Штефаном Фюле. Під час зустрічі обидві сторони тоді висловили «впевненість, що практично всі домовленості, які були досягнуті між ЄС і Україною, будуть виконані».

Додамо, що курирування всіх питань євроінтеграції України «поклали» на секретаря РНБО в указі президента України № 127 від 12.03.2013 .

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, що саміт Східного партнерства, в ході якого Україна може підписати з Європейським союзом Угоду про асоціацію, відбудеться з 28 до 29 листопада у Вільнюсі. Угодою передбачається і створення зони вільної торгівлі. Однак Україні потрібно виконати вимоги ЄС: проведення реформ і припинення політичних переслідувань опозиції.

За матеріалами: zn.ua

Читайте також: