fbpx
Політика

МЗС Грузії закликало міжнародне співтовариство звернути увагу на дії російських військових у зоні окупації

 МЗС Грузії висловив свою стурбованість щодо незаконних дій російських окупаційних військ по периметру лінії окупації Південної Осетії Цхінвальського регіону. МЗС Грузії, разом з тим, закликав міжнародне співтовариство зробити належну оцінку ситуації на окупаційної лінії.

 «На превеликий жаль, незважаючи на заклики з боку міжнародної спільноти, Росія продовжує порушувати принципи міжнародного права і зобов’язання, взяті за угодою від 12 серпня 2008 року про припинення вогню. Сьогодні, 17 вересня, вздовж лінії окупації регіону Південної Осетії, зокрема, в селі Горійського району Діци, російські військові відновили з колючого дроту будувати загородження. Урядом Грузії засуджуються подібні незаконні дії. Подібні явища плачевно відображаються на гуманітарному стані місцевого населення, значною мірою обмежуючи їх визнані права в міжнародному порядку. Зокрема, право на вільне переміщення, культурні та соціальні права, отримання освіти грузинською мовою та інші економічні аспекти. Таким чином, місцеве населення позбавляється навіть права сільськогосподарської діяльності на власних ділянках. Їм відмовляють у відвідуванні кладовищ рідних і близьких, не кажучи вже про отримання медичної допомоги першої необхідності. Дане положення окупованих регіонів і прилеглих до них зон ще раз говорить про необхідність побудови міжнародних механізмів з безпеки і систематичного моніторингу порушень з прав людини», – йдеться в сьогоднішній заяві МЗС Грузії.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Сьогодні в селі Діці стався інцидент між російськими окупантами і місцевими жителями. Внаслідок проведених окупантами огороджувальних робіт, за лінією окупації виявилися території увинтаря і кілька будинків місцевих жителів.

5 років війни Росії з Грузією: колючий провід і зникнення 37 міліардів (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: