fbpx
Політика

Бригинець виступає за референдум, але не за чинним законодавством

 Народний депутат України від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець звернув увагу на те, що в Україні розгорнулася штучна дискусія про те, чи потрібен референдум про вступ до Європейського чи Митного союзу. За його словами, сьогодні, 17 вересня, в парламенті піднімав це питання лідер КПУ Петро Симоненко.

«Але мені, на жаль, не надали можливості прокоментувати його промову», – написав Бригинець в Facebook.

Однак він висловив свою думку в Інтернеті, повідомивши, що виступає за проведення референдуму і не сумнівається в тому, що зараз, коли майже всі політичні сили підтримують євроінтеграцію, за вибір на користь демократії проголосує більше 70 % українців.

Читайте також:  На трасі Київ - Чоп затримали п'яного водія: ним виявився ексрегіонал Євген Червоненко

При цьому Бригинець визнав, що проводити референдум при діючому антидемократичному антиконституційному законі «Про референдум», не можна. Депутат зазначив, що від цього закону в шоці всі демократи і вся Європа, тому необхідно внести до нього зміни, щоб привести до норм демократії, і вже лише потім проводити референдум.

Крім того, він допускає, що влада хоче використовувати референдум зараз, щоб задобрити опозицію, а потім провести інший референдум, щоб забезпечити Януковичу і його наближеним вічне правління.

Читайте також:  На Закарпатті попи московського патріархату провели масовий "шабаш"

Бригинець також не розуміє, чому його колеги виступають проти референдуму, а не проти закону про референдум. За його словами, проводити референдуми – добре і корисно, але закон «Про референдум» має бути іншим.

Олександр Бригинець нагадав, що будь-яке рішення, прийняте на референдумі, є обов’язковим для імплементації в парламенті.

Читайте також: