fbpx
Шоу-бізнес

Євробачення. Кілька країн звинуватили у купівлі голосів

  Схоже, міжнародний пісенний конкурс Євробачення просто не може обходитися без скандалів.

Організатор конкурсу – Європейський мовний союз – вирішив перевірити чутки про купівлю учасниками голосів, почавши розслідування щодоо відразу декількох країн, підозрюваних у цьому недоброму ділі. Підставою для початку розслідування стала заява керівника делегації з неназваної країни, яка була опублікована в одній зі шведських газет.

У даній заяві говорилося, що представники відразу декількох країн пропонували йому гроші та інші вигоди за те, щоб він поставив їх учасникам більш високі бали. Зокрема, делегація Азербайджану пообіцяла, що за послуги шведу вистачить грошей на безбідне життя протягом року. Крім Азербайджану, спробу підкупу приписують ще як мінімум трьом країнам.

Нагадуємо, що раніше подібні звинувачення лунали з вуст співачки Бонні Тайлер, яка брала участь у конкурсі Євробачення- 2013. На ранок після фіналу шоу вона випадково почула, що члени делегації Росії намагалися з’ясувати, чому не отримали тих голосів, за які заплатили.

Ситці Баккер, супервайзер конкурсу, заявив, що Європейський мовний союз не зміг залишитися осторонь від таких звинувачень, і почав відповідне розслідування. Він заявив: «Щодо подібних домислів у нас існує вельми чітка політика. Насамперед, ми завжди вивчаємо факти. І якщо ми знайдемо справжні докази того, що правила були порушені, ми застосуємо жорсткі санкції і зробимо все можливе, щоб у майбутньому подібне не повторилося».

Нагадуємо, що пісенний конкурс Євробачення- 2014 за 8 місяців до початку вже встиг стати скандальним. Так, наприклад, Австрія вже вибрала учасником змагання співака – трансвестита Кончиту Вурст – молодого чоловіка, який виступає в жіночому вбранні і з жіночою зачіскою, проте з густою вугільно – чорною бородою.

Conchita Wurst – Unbreakable (Відео):

За матеріалами: story.com.ua

Читайте також: