fbpx
Спорт

Євробаскет-2013. У чвертьфіналі Україна зіграє з Хорватією

Визначився суперник збірної України у чвертьфіналі, на чемпіонаті Європи з баскетболу, що проходить в Словенії. Підопічні Майка Фрателло зіграють зі збірною Хорватії, яка сьогодні в напруженому і дуже цікавому поєдинку перемогла команду Греції. Збірна Хорватії зуміла здобути перемогу лише в овертаймі, і таким чином, хорвати продовжать боротьбу за титул найкращої баскетбольної команди Європи, а збірна Греції боротьбу на Євробаскеті – 2013 припиняє.

Цікаво , що збірні України та Хорватії раніше перетиналися один з одним під час відбору на чемпіонат Європи. Тоді українська команда двічі програла 79:80 і 80:84. Як буде цього разу? Подивимося. Погодьтеся, що сьогоднішня збірна України – абсолютно інша команда, ніж та, яка грала відбіркові матчі.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Нагадаємо, що вчора збірна України з баскетболу програла команді Литви, але навіть такий результат дозволив підопічним Майка Фрателло вийти до чвертьфіналу, оскільки Бельгія також вчора обіграла Латвію, а саме латвійці були конкурентами України за вихід в 1/4 фіналу турніру. «Ми спробуємо зіграти в чвертьфіналі, показати свої найкращі якості. Добре, що хлопці вірять у те, що вони вийшли у чвертьфінал у справі. Це здорово. Будемо готуватися, будемо грати», – зазначив головний тренер збірної України Майк Фрателло, коментуючи вихід своєї команди у наступний етап Євробаскету – 2013.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Вихід збірної України у чвертьфінал Євробаскету-2013 – це, без сумніву, успіх. Раніше українська команда таких вершин не кориться, а тому, як би не закінчився матч Україна – Хорватія, підопічні Майка Фрателло повернуться з Словенії додому героями.

Що Україна чекає далі? У разі перемоги над Хорватією збірна України опиниться в числі четвірки найсильніших команд Європи. Поразка у чвертьфіналі призведе до того, що українська збірна боротиметься за 5-8 місця, а за підсумками цієї боротьби підопічні Майка Фрателло можуть отримати заповітну путівку на чемпіонат світу з баскетболу, який відбудеться в Іспанії.

 

Читайте також: