fbpx
Футбол

ФІФА: Україна – одна з кращих команд у пляжному футболі

18 вересня на Таїті починається Кубок світу ФІФА 2013 року з пляжного футболу. Зазначимо, що в цьому турнірі зіграє і національна збірна України. Українська дружина виступатиме на світовій першості під керівництвом Сергія Кучеренка .

ФІФА провела представлення всіх команд-учасниць.

Повідомляється, що в минулому збірна України взяла участь у двох фінальних стадіях чемпіонатів світу – 2005 і 2011 років. Поразка 5:3 від збірної Португалії в 1/4 фіналу розбила надії українців на вихід у півфінал на ЧС-2005 в Ріо-де-Жанейро. При цьому збірна Португалії дійшла до фіналу, в якому програла збірній Франції під керівництвом Еріка Кантана.

«Проте репутація України як однієї з найкращих збірних Європи є цілком обгрунтованою», – наголошується на сайті ФІФА.

Мало того, що збірна України справила тріумф, вигравши Кубок Європи з пляжного футболу у Таррагоні 2007 року, ця збірна феєрично тріумфувала у кваліфікації на Кубок світу.

Представники ФІФА нагадують, що 2012 року в Москві в рамках кваліфікації до чемпіонату світу-2013 збірна України продемонструвала всім, що «в хороший день вона б’є будь-кого». Незабаром виступ України в Москві викликав велику повагу серед команд-суперників.

«Хоча Україна не може виграти на світовій арені, все ж їх технічні можливості, дисципліна і тактичне розуміння означають, що великі перемоги, – це питання часу. Як темна конячка на Таїті, Україна, безумовно, буде однією зі збірних, за якою буде дуже цікаво спостерігати», – підсумували у ФІФА.

Нагадаємо, що 18-28 вересня збірна України виступить на кубку світу з пляжного футболу. У групі Україна зіграє з Сенегалом, Бразилією і Іраном. Матчі в рамках групового етапу відбудуться 19 вересня, 21 вересня і 23 вересня відповідно.

За матеріалами: fifa.com, ua -football.com

Читайте також: