fbpx
Суспільство

Білл Гейтс став найбагатшим американцем

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс вкотре очолив рейтинг 400 найбагатших американців, який традиційно складає видання Forbes. Варто відзначити, що звання найбагатшого громадянина США Білл Гейтс зберігає вже двадцять років поспіль, починаючи з 1994 року.

Повідомляється, що за останній рік стан Білла Гейтса збільшилося на 6 мільярдів доларів – до 72 мільярдів доларів. Саме це і дозволило засновнику Microsoft обійти головного переслідувача – мексиканця Карлоса Сліма, повернувши собі статус найбагатшої людини у світі.

За останній рік, завдяки зростанню акцій соцмережі Facebook, стан Марка Цукерберга збільшилося на 9,6 мільярда доларів. На даний момент у засновника соціальної мережі у розпорядженні 19 мільярдів доларів, і тепер Цукерберг знову увійшов до ТОП-20 найбагатших громадян США.

Читайте також:  Волонтери Дрогобича передали 50 автомобілів Силам оборони України (ВІДЕО)

Друге місце в рейтингу зайняв власник компанії Berkshire Hathaway, інвестор Уоррен Баффет. Стан Баффета оцінюється експертами в 58500000000 доларів, що на 12,5 мільярдів доларів більше, ніж торік. Так багато за один рік не зумів заробити ніхто з учасників цього рейтингу.

На третьому місці влаштувався засновник софтверної компанії Oracle Ларрі Еллісон. Стан Еллісона за минулий рік не змінився, склавши 41 мільярд доларів. Замикають п’ятірку найбагатших громадян США брати Чарльз і Девід Кохи – по 36 мільярдів доларів у кожного.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Експерти відзначають, що всі п’ятеро лідерів рейтингу зберегли свої позиції з минулого року. Повідомляється, що в десятку найбагатших американців увійшли також власники ритейлера Wal-Mart Крісті Уолтон (35,4 мільярда доларів), Джим Уолтон (33,8 мільярда доларів), Еліс Уолтон (33,5 мільярда доларів) і Робсон Уолтон (33,3 мільярда доларів), а також мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, статок якого оцінюється в 31 мільярд доларів.

За матеріалами: rbc.ru

Читайте також: