fbpx
Економіка

У районі Комсомольська-на-Амурі обстановка як і раніше залишається напруженою

Обстановка в районі Комсомольська-на-Амурі в зв’язку з повінню залишається як і раніше напруженою, за повідомленням Далекосхідного гідрометцентру за минулу добу рівень води зріс на 1 сантиметр – до 909 сантиметрів.

Сьогодні вночі біля міста спостерігалося сильне хвилювання водної поверхні річки, при цьому швидкість вітру досягала 10-11 метрів в секунду, а висота хвиль – від 20 до 35 сантиметрів. Вдень у понеділок , за прогнозами, ситуація не зміниться.

Рятувальники повідомляють, що сильні хвилі підмивають дамби у Комсомольську-на-Амурі, аналогічна складна ситуація спостерігається і на дамбі біля озера Милко Хабаровського краю, де вода почала перехльостувати через берегоукріплення. Через складну ситуацію, роботи з відсипання гребель в Комсомольську-на -Амурі не зупиняються навіть на ніч .

На допомогу прибув загін рятувальників з Магадана. Водолази обстежують під водою найбільш небезпечні ділянки і за допомогою мішків з піском і прогумованої плівки посилюють її захист від наганяння хвилі.

”Перепад води з однієї й іншої сторони становить близько 8-9 метрів. Ми докладаємо всіх зусиль для того, щоб утримати дамбу. Вона захищає значну частину міста – близько 20 кварталів, це близько 100 тисяч осіб. Ми залишимося тут доти, поки не будемо впевнені в тому, що місту нічого не загрожує", – повідомив начальник Хабаровської філії далекосхідного рятувального загону МНС Росії Валерій Антонюк.

У районі Комсомольська-на-Амурі обстановка як і раніше залишається напруженою (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: