fbpx
Суспільство

З молотка піде любовний лист Олександра II до княжни Долгорукої

 У Москві відбудуться торги «Старовинні та рідкісні книги, карти, гравюри» аукціонного дому «Кабинетъ». На торги будуть виставлені 500 лотів, серед яких перший посмертний випуск пушкінського «Современника» 1837 і дослідження Казимира Малевича «Про нові системи в мистецтві».

Також на торги 25 вересня буде виставлено відвертий любовний лист, написаний імператором Олександром II його коханій княжні Катерині Долгоруковій в пам’ять про бурхливу ніч. Даний любовний лист Олександр II написав княжні Катерині Михайлівні Долгорукій 1 жовтня 1868 року горішковим чорнилом.

Читайте також:  Ось що буде якщо ми програємо війну росії (ВІДЕО)

До слова, основна кількість листів царствених коханців зберігається в Державному архіві Російської Федерації. І лише незначна частина епістолярної спадщини імператора знаходиться в приватних колекціях, тому поява кожного листа на антикварному ринку – велика подія. Попередня оцінка лота – 240-300 тисяч рублів.

Крім цього, ще одним цікавим лотом вважається двосторонній автограф- лист Костянтина Ціолковського, який він, не виключено, написав в 1891 році великому російському фізику Олександру Григоровичу Столєтову. Лист був оцінений в 110-115 тисяч рублів.

Читайте також:  Піп московського патріархату закликав українців «помолитися за здоров’я та благополуччя» російських окупантів

Абсолютним топ-лотом аукціону є примірник книги «Пляс Іродіади» Олексія Ремізова, який вийшов у Берліні у видавництві Trirema в 1922 році з малюнками та шрифтом художника Миколи Ісцеленнова. Особливою цінністю книги вважається той факт, що з тиражу в 500 примірників лише 50 були розфарбовані від руки. На торги виставлено саме такий екземпляр. Цей лот був оцінений в 1,2-1,5 мільйони рублів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: