fbpx
Політика

Загін кораблів Тихоокеанського флоту провів навчання і відбив ракетну атаку

Моряки російського Тихоокеанського флоту провели великі військові навчання біля берегів Камчатки, де був розіграний епізод повітряної атаки по загону кораблів. Екіпажі кораблів успішно відбили військову атаку і збили всі випущені з берега і з моря крилаті ракети.

Незадовго до цього сили російського Тихоокеанського флоту брали участь ще в одних військових маневрах, які проходили в регіоні.

"У неділю по загону кораблів у складі двох великих протичовнових кораблів "Маршал Шапошников", "Адмирал Виноградов" і есмінця "Быстрый" з берегового комплексу "Редут" були випущені 2 крилатих ракети. Ще 2 ракети були випущені з кораблів умовного противника. Загону кораблів належало всіма засобами ППО знищити ракети", – розповів представник ТОФ капітан першого рангу Роман Мартов.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Він же додав, що всі екіпажі кораблів, що брали участь у навчаннях, успішно впоралися із завданням і знищили всі крилаті ракети. Роман Мартов також повідомив, що днем раніше біля берегів Камчатки були проведені ракетні стрільби по морській цілі, які отримали хорошу оцінку. За ходом стрільб спостерігав екіпаж літака протичовнової авіації, і військовими льотчиками було зафіксовано знищення морської цілі.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

В даний час біля берегів Камчатки перебувають близько 20 кораблів, підводних човнів і суден забезпечення, крім того, задіяні вертольоти і літаки палубної та протичовнової авіації флоту.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: