fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Україна просить видати Мельника на «взаємних умовах»

 Незважаючи на те, що між Україною і Сполученими Штатами Америки не існує договору про екстрадицію, з боку української Генеральної прокуратури було направлено клопотання про видачу Петра Мельника. Нагадаємо, що Петро Мельник є колишнім ректором Національного університету Державної податкової служби.

За даними прес – служби Генеральної прокуратури, в США було направлено міжнародно – правове доручення про проведення низки слідчих заходів з розшукуваним екс – ректором. Також наголошується, що всі слідчі дії проводитимуться на території США.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

«Незважаючи на те, що між державами відсутній договір про екстрадицію, наступним кроком у даній справі буде клопотання, яке буде направлено на умовах взаємності», – повідомляють у Генеральній прокуратурі.

Нагадаємо, що побіжного екс – ректора Петра Мельника оголосили в міжнародний розшук після того, як він втік з-під домашнього арешту. Неодноразово з’являлася інформація про те, що Мельник знаходиться в Білорусі. Однак дана інформація не підтверджувалася. За останніми даними українець переховується в США .

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За матеріалами: Інтерфакс – Україна  

Читайте також: