fbpx
Авто

Медведєв вибрав, хто розроблятиме автомобіль для перших осіб РФ

Центральний науково-дослідний автомобільний і автомоторний інститут стане єдиним виконавцем пілотного проекту, який займеться розробкою вітчизняного автомобіля для перших осіб держави. Відповідний указ підписав глава російського уряду Дмитро Медведєв.

Пілотний проект зі створення нового вітчизняного лімузина для вищих держчиновників носить назву «Кортеж». У рамках програми буде створена серія автомобілів на базі єдиної модульної платформи. Новими машинами зможуть користуватися як перші особи держави, так і інші чиновники вищого ешелону влади, що знаходяться під державною охороною.

Керівництво Центрального науково -дослідного автомобільного і автомоторного інституту вважало за краще не коментувати свою перемогу в тендері та відмовилося від офіційного інтерв’ю.

Проект «Кортеж» стартував минулого року. В ньому брали участь автомобільні концерни «ГАЗ», «ЗІЛ» і Marussia. Передбачається, що платформа, розроблена інститутом – переможцем , буде комерційно успішна і затребувана на російському ринку.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: