fbpx
Новини світу

США мають намір запропонувати резолюцію із закликом чинити тиск на Сирію

  Сполучені Штати готують проект резолюції РБ ООН, яка у разі прийняття буде засобом тиску на сирійський режим з проблеми хімічної зброї, заявив віце -президент США Джо Байден.

"На цьому тижні ми йдемо в ООН з резолюцією, яка фактично закличе всесвітню організацію чинити тиск на Сирію, щоб конфіскувати і знищити всю цю (хімічну – ІФ) зброю", – цитують американські ЗМІ висловлювання віце -президента на зустрічі з конгресменами – демократами в штаті Айова.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Агентство АР, повідомляючи про зустріч, також відзначило, що "Дж.Баден лише злегка торкнувся" питання про те, що адміністрація продовжує наполягати на застосуванні військової сили щодо Сирії, якщо режим президента Башара Асада не виконає зобов’язання з хімзброї. "Якщо режим Асада не підкориться, то наслідки будуть", – сказав політик.

Між тим, президент Франції Франсуа Олланд у неділю ввечері в інтерв’ю телеканалу TF1 також заявив, що хоча і з’явилася можливість дипломатичного і політичного вирішення проблеми сирійської хімзброї, силове втручання виключати не можна. "Але я наголошую, щоб бути абсолютно ясним…. Військова опція повинна залишатися (на порядку денному – ІФ), інакше не буде необхідності (сирійському режиму – ІФ) виконувати зобов’язання", – сказав Ф.Олланд.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Повідомлення з ООН свідчать, що в Раді безпеки йде підготовка резолюції щодо Сирії, яка буде заснована на домовленостях між Росією і США щодо сирійської хімічної зброї.

Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: