fbpx
Політика

Керрі не виключає повністю застосування військової сили проти Сирії

Як заявив держсекретар Джон Керрі, Вашингтон поки не відмовляється від застосування військової сили як можливого заходу впливу на Дамаск, однак, це відбудеться в тому випадку, якщо він не буде слідувати американо – російській угоді щодо хімзброї.

"Дотримання цієї угоди – це зараз ключовий момент для Сирії. В іншому випадку загроза застосування військової сили залишиться дійсною. Ми не можемо кидати слова на вітер, коли йдеться про міжнародні проблеми", – сказав держсекретар Сполучених Штатів в Єрусалимі на спільній прес-конференції з ізраїльським прем’єр -міністром Біньяміном Нетаньяху.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

"Не розчаровуйтесь, ми не відмовляємося ні від яких заходів", – підкреслив Джон Керрі і додав, що Вашингтон як і раніше вважає, що це сирійський уряд застосував зброю масового ураження, і не хоче миритися з цим фактом.

Держсекретар також відзначив, що російсько-американська угода з хімічної зброї в Сирії надає можливість повної ліквідації цього виду озброєнь в цій арабській країні.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: