fbpx
Політика

МЗС Ірану: «У Тегерана є докази, що в хіматаці винні бойовики Сирії»

Глава МЗС Ісламської Республіки Іран Мохаммад Джавад Заріф в ефірі ліванського телеканалу «Аль – Маядін» повідомив, що у Тегерана є інформація про те, що до застосування хімічної зброї в Сирії причетні бойовики збройної опозиції.

«Згідно з тією інформацією, яка є у нас, застосування хімзброї – справа рук озброєних угрупувань в Сирії», – сказав Зариф і додав, що Іран засуджує застосування зброї масового ураження, незалежно від того, хто його застосував і хто опинився постраждалою стороною.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Дипломат в ході свого інтерв’ю також зазначив, що у бойовиків в Сирії досі залишається доступ до хімічної зброї і вони можуть застосувати її в будь-який час. «Хімічна зброя все ще є в руках екстремістів і терористів в Сирії, і це загроза не тільки для Сирії», – додав Зариф, який дав інтерв’ю іноземному телеканалу, вперше після того, як зайняв свій пост.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Раніше офіційний представник МЗС Аббас Аракчі повідомив про те, що Іран має докази застосування хімзброї під Дамаском бойовиками. У неділю президент США Барак Обама заявив, що політики Заходу і перехід до дипломатичних заходів повинні дати Тегерану сигнал про можливість вирішення іранської ядерної проблеми.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: