fbpx
Політика

Собянін відмовився балотуватися в президенти

 Новообраний мер Москви Сергій Собянін повідомив, що не братиме участі у виборах президента Росії в 2018 році. Про це Собянін заявив на форумі «Валдай» .

Відзначимо, що ряд експертів розглядав участь Собяніна у виборах столичного мера як заявку на роль можливого приймача чинного президента Володимира Путіна в 2018 році. Цікаво, що під час інавгурації Сергія Собяніна Володимир Путін заявив, що столичний мер «може, не створений для великих політичних кампаній».

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, що Сергій Собянін здобув впевнену перемогу на виборах у мери Москви, які відбулися 8 вересня. За Собяніна проголосували 51,37 відсотки виборців. Найближчим переслідувачем Собяніна був опозиціонер Олексій Навальний. Однак Навальному не вдалося нав’язати серйозної боротьби конкуренту. Зазначимо, що опозиціонер досі не визнає результатів голосування і вимагає у суду скасувати їх.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Щодо виборів президента РФ, то вони повинні відбутися в 2018 році. Чинний президент країни Володимир Путін у даний момент не готовий повідомити про те , чи прийме він участь у майбутніх виборах.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: