fbpx
Література

Роман Сорокіна “Теллурія” вийде 1 жовтня

Новий роман Володимира Сорокіна під назвою «Теллурія» вийде у видавництві Corpus 1 жовтня. Цього разу популярний російський письменник пропонує читачам історію про пошук міфічної республіки Теллурія, яка уособлювала рай на землі. За сюжетом саме в Теллурії зберігаються поклади чарівного металу, який може принести щастя всім людям на землі. Серед дійових осіб «нового середньовіччя» – хрестоносці, кентаври, велетні і православні комуністи.

Володимир Сорокін – першовідкривач російського постмодернізму і концептуалізму. Його твори комерційно успішні не тільки на батьківщині, а й за кордоном – багато з них перекладені більш ніж на 20 мов і опубліковані найбільшими світовими видавництвами. Крім прози Сорокін пише сценарії для кіно («Москва», «Мішень», «4» , «Копійка») і відеокліпів. У 2005 році автор навіть замахнувся на велику форму, написавши лібрето для опери «Діти Розенталя».

Останніми творами Володимира Сорокіна на сьогоднішній день є роман «День опричника», виданий в 2006 році і повість «Заметіль» (2011 рік).

Сорокін читає уривок зі свого останнього роману (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: