fbpx
Політика

Єдинороси: «Перевірка наших наукових робіт – чистої води шантаж»

  Депутати Державної думи РФ, яких запідозрили у некоректних запозиченнях в текстах своїх дисертацій, відреагували на вимогу перевірити ще раз їх наукові роботи.

«Це найчистіший шантаж ! Я не збираюся коментувати дану маячню», – заявив заступник лідера фракції «Єдина Росія» Микола Булаєв.

Нагадаємо, що текст листа, який був адресований депутатам Державної думи, а також президенту країни і її прем’єр – міністру, був викладений на сайті Товариства науковців у суботу, 14 вересня. У даний момент під листом підписалося 400 осіб. Зазначимо, що кількість підписів продовжує зростати.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У своєму листі вчені наводять посилання на аналіз дисертацій 25 депутатів, які голосували за прийняття законопроекту про реформу РАН. На думку вчених, у всіх цих роботах є чимала кількість запозичень. Також наголошується, що в деяких дисертаціях були виявлені й інші порушення, наприклад, посилання на неіснуючі джерела.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

«Ми хочемо звернути увагу на те, що ці депутати голосували за знищення РАН через острах викриття», – повідомляють вчені.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: