fbpx
Економіка

Ослаблення курсу рубля не буде – Мінекономрозвитку

 Заступник голови Мінекономрозвитку Андрій Клепач заявив, що в країні не спостерігається ослаблення курсу рубля. Також Клепач заявив про те, що відтік капіталу з Російської Федерації не скорочується. Крім цього, заступник міністра зазначив, що поки нікуди зі своєї посади він не йде.

 «Курс рубля істотно падати не буде навіть у тому випадку, якщо ціни на нафту значно впадуть», – заявив заступник міністра, відповідаючи на запитання, чи може очікуваний відтік капіталу в 2013 році стати причиною ослаблення рубля.

 Що стосується скорочення відтоку капіталу з Російської Федерації, то Клепач відповів: «Поки такої тенденції не помічається. Але хочу зазначити, що він повинен зменшуватися разом з сальдо по поточних операціях».

 Зазначимо, що за першу половину 2013 року в Росії відтік капіталу склав 38,3 млдр доларів. За підрахунками Мінекономрозвитку, в липні цей показник підвищився ще на 6-7 млрд. Також повідомляється, що в серпні ситуація особливим чином не змінилася. Загалом, в Мінекономрозвитку очікують, що в сумі за 2013 відтік капіталу досягне 70-75 млрд доларів.

 За матеріалами: newsru.com

Читайте також: