fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Рейдерські захоплення завдали Україні 1 млрд грн збитків – Арбузов

 Перший віце-прем’єр-міністр України Сергій Арбузов закликав усіх вітчизняних підприємців, у яких є які-небудь проблеми з веденням бізнесу, звертатися із запитом до «Антирейдерської» комісії.

 Про це віце-прем’єр повідомив в ході першого засідання Міжвідомчої комісії з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному захопленню і поглинанню підприємств.

 «У разі підтвердження факту спроби рейдерського захоплення підприємства, я гарантую надання необхідної допомоги», – запевнив Сергій Арбузов.

 За словами чиновника, за весь час своєї роботи «Антирейдерська» комісія встигла обробити приблизно 70 заяв, в яких розміри збитків від дій рейдерів оцінюються на суму від 300 мільйонів до 1 мільярда гривень.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

 «Оскільки успіх реформ президента залежить від інвестиційного клімату в Україні, Кабінет міністрів зобов’язаний гарантувати всім інвесторам недоторканність бізнес-активів, захист їх прав, а також сприятливі умови для розвитку бізнесу», – заявив Сергій Арбузов.

 За його словами, такі гарантії вимагають від кожного представника влади принципової позиції щодо боротьби з такими економічними злочинами. Арбузов відзначив також, що за останні роки в Україні відбулися тисячі «корпоративних конфліктів», в яких використовувалися рейдерські схеми.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 «Отримання контролю над бізнесом здійснюється за допомогою скупки акцій і проведення додаткових емісій, отримання неправомірних судових рішень тощо», – розповів чиновник.

 Крім того, перший віце-прем’єр підкреслив, що сьогодні рейдери в Україні все частіше використовують корупційні зв’язки. Сергій Арбузов додав, що Міжвідомчій комісії вдалося призупинити позбавлення власності у деяких інвесторів в Україні – не тільки іноземних, а й вітчизняних .

 За матеріалами: lb.ua

Читайте також: