fbpx
Економіка

На шахті «Вертикальна» введена в експлуатацію нова лава

  На шахті «Вертикальна» (ТОВ «Східна вугільна компанія», м. Свердловськ, Луганська область) введена в експлуатацію нова лава. Протягом наступного місяця прогнозований обсяг видобутку вугілля на шахті повинен скласти 4000 тонн.

«Початок видобутку вугілля на шахті «Вертикальна» позитивно вплине на соціально-економічний розвиток регіону, наша мета – поступовий вихід на обсяг видобутку вугілля в розмірі 11 000 тонн на місяць. Це дозволить нам залучати додаткові інвестиції для розвитку підприємства і створювати нові робочі місця», – зазначив директор шахти «Вертикальна» Євген Борисов.

Нагадаємо, що в липні цього року на шахті «Вертикальна» видобули перше вугілля з пласта h11в. Інвестором проекту є компанія EastCoal Inc. (Канада).

Проектна потужність шахти «Вертикальна» з видобутку високоякісного антрациту становить 3 млн. тонн на рік. Високі показники якості роблять вугілля  «Вертикальної» конкурентоспроможним як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках.

У 2009 році EastCoal Inc. придбала шахту «Вертикальна». З грудня 2010 року було розпочато роботи з відновлення шахти і підготовка до розтину пласта h11в, що раніше не відпрацьовувався. За період будівництва шахти було пройдено більше 3- х кілометрів гірничих виробок і побудований поверхневий комплекс.

За матеріалами: Прес -служба EastCoal Inc. в Україні

Читайте також: