fbpx
Футбол

УПЛ. Найяскравіші події 9-го туру

Вийшло так, що 9-й тур УПЛ розпочався яскравим матчем і не менш яскравим поєдинком завершився. У п’ятницю трапилася найгучніша сенсація туру: у Львові «Карпати» з рахунком 3:2 обіграли донецький «Шахтар» і ця подія, мабуть, є чи не найгучнішою в поточній футбольній першості. Можна зараз багато розмірковувати про те, що футболісти львівського клубу часто порушували правила і всіляко тягнули час, але результат є, і «Шахтар» програв. Можна не сумніватися, що вболівальників львівського клубу цей результат влаштував, незважаючи на відсутність гарної гри у виконанні «Карпат». Нагадаємо, що перший гол у ворота донецького клубу забив Олександр Гладкий, який раніше тривалий час вірою і правдою служив «Шахтарю».

Яскравою подією номер два є вчорашня перемога харківського «Металіста» над київським «Динамо» з рахунком 3:0. Цього матчу чекали, адже поєдинок «Металіст» – «Динамо» повинен був, на думку багатьох, показати дійсну силу харківського та київського клубів на сьогоднішній день. Так і сталося: «Металіст» Мирона Маркевича виявився сильнішим за київське «Динамо» Олега Блохіна, причому набагато сильнішим. «Металіст» взагалі залишається поки що єдиною командою в поточному українському чемпіонаті, яка ще жодного разу не програвала, а ось «Динамо» програло вже тричі.

Вчора, наводячи результати всіх матчів 9-го туру УПЛ, ми констатували такий факт: турнірна таблиця, верхня її частина, має досить-таки незвичайний вигляд. Складно пригадати, коли востаннє в трійці лідерів не було донецького «Шахтаря» і київського «Динамо». На сьогоднішній день, «Металіст», «Дніпро» і «Чорноморець» – 3 кращих команди. Зрозуміло, що попереду ще дуже багато ігор і все може перевернутися з ніг на голову, але 9 турів – це серйозний показник, який говорить про те, що «Шахтарю» і «Динамо» потрібно щось робити і робити правильні висновки з того, що сталося.

Матчі «Карпати» – «Шахтар» і «Металіст» – «Динамо» своєю яскравістю затьмарили всі інші події, що відбулися в дев’ятому турі, і, чесно кажучи, в решті матчах не відбулося нічого надзвичайного, хіба що київський «Арсенал», незважаючи на всі свої проблеми, зумів добитися перемоги і залишити зону вильоту, відправивши у неї ужгородську «Говерлу».

Читайте також: