fbpx
Спорт

Легка атлетика. Українські спортсмени попалися на допінгу

Четверо українських легкоатлетів отримали дворічну дискваліфікацію за вживання допінгу. Минулого тижня стало відомо про дискваліфікацію українського легкоатлета Романа Авраменка. Таке рішення було прийнято після проведення медичних експертиз. Повідомляється, що метальник списа став не єдиним українцем, чия проба, взята на чемпіонаті світу з легкої атлетики в Москві, дала позитивний результат. Разом з Романом Авраменко на 2 роки від участі у змаганнях відлучені:

– Метальник молота Олександр Дриголь (в 46 років став найстаршим учасником на Олімпійському турнірі легкоатлетів у Лондоні);

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

– Метальник диска – Олена Антонова;

– Майстер спринту, бронзовий призер літньої Олімпіади-2012 в естафеті 4×100 метрів Єлизавета Бризгіна.

Цю інформацію оприлюднили під час виконкому федерації легкої атлетики України. В аналізах Єлизавети Бризгіної був виявлений дростанолон – препарат, який здатний надавати людським м’язам жорсткий і «наповнений» вигляд при невисокому вмісті води і жиру в організмі. Іншими словами, препарат підвищує витривалість спортсмена. Українська спортсменка погодилася з таким рішенням, але своєї провини не визнала: «Свідомо я не брала заборонених препаратів. Не можу пояснити, як в мій організм потрапив достранолон».

Свою провину також не визнав, але погодився з дворічною дискваліфікацією, і Роман Авраменко. Зазначимо, що його дискваліфікація закінчиться 29 серпня 2015. В організмі Авраменко медики виявили дегидрохлорометилтестостерон.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Відносно бронзової призерки літньої Олімпіади-2008 Олени Антонової, то дискваліфікація наздогнала її вже після завершення спортивної кар’єри. Позитивний результат дала проба, взята на чемпіонаті світу 2009 року в Берліні.

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: