fbpx
Економіка

«КМДА підготувала проект очищення озер на Оболоні, але не факт, що реалізує його», – Бригинець

 Депутат парламентської фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець написав у своєму Facebook , що КМДА відповіла на його запит про необхідність очищення оболонських озер, повідомивши, що відповідний проект вже готовий, проте невідомо, коли він буде реалізований.

Як зазначив Бригинець, він уже кілька років бореться за озера Києва, зокрема і оболонські. Депутат також нагадав, що ще кілька років тому пропонував розробити програму «Водойми Києва», оскільки вважає, що маючи такий водний ресурс, було б нерозумно знищувати його.

«Сьогодні, через кілька років, влада нарешті почула мої заклики і, принаймні, розробила проект розчищення оболонських озер. На жаль, це зовсім не означає, що він втілиться в життя найближчим часом», – написав Олександр Бригинець.

Крім того, він звернувся до глави КМДА Попова з вимогою оприлюднити проект програми «Реконструкція водостічної каналізації системи озер Опечень в Оболонському районі міста Києва», щоб незалежні екологи могли надати висновок про доцільність запланованих робіт.

«Оскільки проект робіт мені не надали, я не можу сказати, які саме роботи передбачені. Адже проект був розроблений з метою відмивання грошей, і реальної користі озерам не принесе», – повідомив Бригинець.

Депутат допускає, що гроші з бюджету в кінцевому підсумку будуть виділені на розчищення озер, але вони все одно залишаться забрудненими.

Читайте також: