fbpx
Новини світу

З будівлі парламенту Грузії евакуюють людей

Через повідомлення про вибуховий пристрій правоохоронці Грузії на даний момент проводять евакуацію з будівлі парламенту. На місці у великій кількості мобілізована поліція, всередині будівлі працюють сапери та кінологи, периметр оточений поліцейськими стрічками.

Слід зауважити, що аналогічний дзвінок сьогодні вступив до телекомпанії «Імеді». Невідомий зробив повідомлення про вибуховий пристрій, що знаходиться в будівлі телекомпанії. За повідомленням МВС Грузії, ним виявився неповнолітній підліток.

Так, за останній тиждень, подібних повідомлень, без урахування сьогоднішніх, було вже 5. Ті, хто телефонував заявляли про «вибухові пристрої» в парламенті, в міжнародному аеропорті Тбілісі, в будівлях телекомпаній "Імеді " і "Руставі 2".

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Всі анонімні автори дзвінків були виявлені та затримані. Ними виявилися неповнолітні підлітки. Законодавство Грузії не передбачає покарання за вказаний злочин неповнолітніх . Всі вони були звільнені, після тривалої бесіди у присутності їх батьків. У зв’язку з випадками дзвінків про помилкові бомби, парламент Грузії в найближчому майбутньому вирішив ініціювати внесення до законодавства ряду поправок. Законодавство передбачатиме вже солідний штраф за подібні дзвінки.

Першим абонентом, який зателефонував з приводу закладеної «бомби» в будівлю парламенту 26 липня 2013, виявився пенсіонер з міста Кутаїсі, який тим самим намагався звернути увагу на свої проблеми, марно звертаючись до депутатів. Як і сьогодні, люди, що знаходилися в будівлі парламенту були евакуйовані, і, звичайно ж, ніякої бомби виявлено не було. Омару П., 1942 року народження, який телефонував, пред’явлено звинувачення відповідно до статті 331 КК Грузії про подачу неправдивих відомостей про терористичний акт.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

За матеріалами: Грузия Онлайн

 

Читайте також: