fbpx
Економіка

У Японії оголошена “особлива тривога” у зв’язку з потужним тайфуном

 Сьогодні, 16 вересня, близько 8 ранку на місто Тойохаші обрушився тайфун «Мань-І». Постраждале японське місто знаходиться на південному заході острова Хонсю. Тайфун викликав шквалистий вітер і проливний дощ. За даними місцевих метеорологів, тайфун попрямував на північний схід.

У префектурах Кіото, Сіга і Фукуї метеоагентство оголосило «особливий рівень тривоги» . Як повідомляють японські видання, «особливий рівень тривоги» позначає третю ступінь небезпеки. Відзначається, що дане поняття було введено в Японії недавно і ще жодного разу не застосовувалося. Під опис даного рівня тривоги потрапляє випадок, який відбувається раз на кілька десятиліть і несе в собі небезпеку для життя людей.

Місцева влада готова почати евакуацію 400 тисяч людей з районів лиха. Місцева влада звернулася в міністерство оборони Японії з проханням допомогти в боротьбі з повінню на річці Кацура.

Як повідомляють метеорологи, швидкість тайфуну «Мань-І» становить 55 км/год. За попередніми підрахунками, тайфун дістанеться до південної частини Курильських островів до 19:00 за московським часом. Там також оголосили штормове попередження.

У Японії оголошена "особлива тривога" у зв’язку з потужним тайфуном (відео):

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: