fbpx
Політика

Законопроект про реформування «Нафтогазу України» не буде розглянутий в четвер – Рибак

  Верховна Рада України у четвер не розглядатиме проект закону про реформування НАК "Нафтогаз України".

"Комітет не розглядав (цей законопроект – ІФ )?", – уточнив голова Верховної Ради Володимир Рибак на засіданні погоджувальної ради у лідера фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка, який заявив, що до порядку денного засідання парламенту в четвер внесено цей законопроект.

"Не розглядав", – відповів А. Яценюк.

"Ну, тоді ми розглядати не будемо", – підсумував В. Рибак.

Як повідомлялося, до порядку денного пленарних засідань 17-20 вересня, оприлюдненого у понеділок, спочатку був включений законопроект про приватизацію НАК "Нафтогаз України".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Планувалося, що законопроект про приватизацію НАК "Нафтогаз України" (№ 2937) депутати розглянуть у четвер.

Законопроект № 2937 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою реформування Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" був внесений урядом України 25 квітня 2013 року.

У законопроекті Кабмін пропонує Верховній Раді зняти заборону на приватизацію державних підприємств, дочірніх підприємств НАК "Нафтогаз України", що здійснюють діяльність з транспортування газу магістральними трубопроводами та зберігання його у підземних сховищах, а також підприємств, установ, організацій, утворених внаслідок їх реорганізації. Також Кабмін пропонує дозволити оренду об’єктів магістрального трубопровідного транспорту. Відповідна пропозиція міститься в законопроекті № 2937.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше президент Віктор Янукович заявляв, що Україна розглядає можливість передачі ГТС в оренду для забезпечення необхідних засобів її модернізації, утримання в належному технічному стані та одержання гарантій обсягів транзиту. Українська влада раніше заявляла, що вважає оптимальним створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських і європейських компаній, що дозволить залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну здатність.

Джерело: Інтерфакс – Україна 

Читайте також: