fbpx
Економіка

В Одеській області підраховують збитки від повені

Віце-губернатор Одеської області Валерій Матковський заявив, що рясні опади і повінь в області завдали збитків на суму 100 мільйонів гривень. Про це чиновник заявив на засіданні комісії з техногенно-екологічної безпеки.

«Основний удар припав на Тарутинський район. Там рівень води досягав 1,8 метра. Потужними потоками води зносилися навіть залізничні колії. За попередніми підрахунками, стихія завдала збитків майже на 100 мільйонів гривень», – заявив віце-губернатор.

Зазначимо, що в Болградському районі найбільше зазнали збитків два села: Городнє і Нові Трояни. У даних населених пунктах вода змила всі автомобільні дороги. А в селі Городнє стихія пошкодила 100 метрів газопроводу.

Також Валерій Матковський зазначив, що всього було підтоплено 399 будинків. 35 з них були повністю зруйновані. Ще 78 будинків знаходяться на межі руйнування. Під час події було евакуйовано 558 мешканців. В даний момент ситуація стабільна. Проводиться ліквідація наслідків водної стихії. У проблемних районах відновлено електроенергію  та газопостачання.

Повінь в Одеській області: очима свідків (відео):

За матеріалами: tvi.ua

Читайте також: