fbpx
Політика

Угоду про асоціацію з ЄС ратифікують в грудні цього року – експерт

Політичний аналітик Павло Нусс виключає зміни умов тимчасового застосування Угоди про асоціацію Україна -Євросоюз до її ратифікації в усіх 28-ми парламентах країн-членів ЄС. Таке офіційний Брюссель міг зробити для того, щоб мати важелі впливу на Україну. На переконання Павла Нусса, інформація, яка нещодавно з’явилася в західних і вітчизняних ЗМІ про нібито існуючі маніпуляції з боку ЄС в плані впливу на Україну, не відповідають дійсності. Експерт упевнений, що ця інформація – результат чергової інформаційної провокації з боку офіційної Москви.

«У відносинах України та Європейського союзу не може на сьогодні відбутися охолодження», – заявив аналітик.

Читайте також:  На Закарпатті попи московського патріархату провели масовий "шабаш"

Вся справа в тому, що в Києві та Брюсселі чітко усвідомлюють, що не можна втрачати такий шанс і можливість. Саме тому ратифікація Угоди про асоціацію Україна -ЄС у європейських країнах відбудеться ж відразу після того, як документ буде ратифікований у Верховній Раді.

«Всі 28 країн – членів Євросоюзу висловили бажання сприяти євроінтеграції України. На даний момент застережень немає», – додав аналітик.

Він упевнений, що країни-члени ЄС мають ратифікувати Угоду про асоціацію у грудні цього року, а у Верховній Раді зроблять це вже на наступний день після підписання документа. На думку експерта, для України підписання Угоди буде загальнонаціональним святом, як і для Євросоюзу.

Читайте також:  На трасі Київ - Чоп затримали п'яного водія: ним виявився ексрегіонал Євген Червоненко

«Заяви про зміну умов тимчасового застосування Угоди про асоціацію до її ратифікації – не більше ніж інформаційна провокація з боку Кремля», – запевнив експерт.

Нусс також висловив переконання в тому, що офіційний Київ не змінить свій «єврокурс» за будь-яких умов. Саме тому зараз в Європейському Союзі відсутні застереження «подвійної гри» з боку України.

За матеріалами: УНН

Читайте також: