Ратифікація Угоди між Україною та ЄС – в процесі можуть з’явитися нововведення

Нагадаємо, що в листопаді у Вільнюсі може бути підписано Угоду про асоціацію між Європейським союзом та низкою держав, зокрема такий документ ЄС може підписати і з Україною. Надалі підписана Угода має пройти процедуру ратифікації. Сьогодні в ЗМІ, з посиланням на «Дзеркало тижня», пишуть про те, що європейська сторона в деякій мірі може ускладнити ратифікацію документа, підписаного з Україною. Вся справа в тому, що крім пунктів про зону вільної торгівлі, в документ можуть бути включені пункти, щодо деяких політичних розділів.

Ймовірно, Верховна Рада України Угоду про асоціацію ратифікує. Аналогічні дії повинні бути проведені і в Європейському парламенті. Передбачається, що якщо в Європі не побачать очікуваних від України кроків, то ратифікація Угоди Європарламентом може і затягнутися. В даний момент, за нинішнього складу ЄП, до Угоди про асоціацію з Україною відносяться начебто як позитивно, але навесні наступного року склад Європарламенту може сильно змінитися після виборів, і хто знає, як нові парламентарії будуть ставитися до України.

Наголошується, що в Європі можуть уважно стежити і за тими процесами, які будуть відбуватися в Україні у зв’язку з президентськими виборами, які, нагадаємо, заплановані на 2015 рік.

Related Post

У ЗМІ пишуть і про те, що до Вільнюського саміту Україну може відвідати Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Європейського Союзу Кетрін Ештон, а у вересні очікується приїзд на Ялтинську зустріч YES єврокомісара Штефана Фюле, а також представників наглядової місії Європарламенту Пета Кокса та Александра Кваснєвського, які, без сумніву, будуть цікавитися питаннями, пов’язаними з діями України для підписання Угоди про асоціацію.

За матеріалами: podrobnosti.ua

Leave a Comment