fbpx
Політика

Пентагон поки не буде змінювати плани підготовки удару по Сирії

За повідомленнями різних західних ЗМІ, військове відомство Сполучених Штатів незважаючи на прийняті в суботу, в ході переговорів глави МЗС Росії Сергія Лаврова і держсекретаря Джона Керрі домовленості, поки не віддавало розпоряджень про внесення змін до планів підготовки військової операції в Сирії.

Напередодні глава російського МЗС Сергій Лавров і держсекретар США Джон Керрі завершили в Женеві третій раунд переговорів, який стосується ситуації з хімічними арсеналами в Сирії. Вони досягнули низку домовленостей і оголосили, що переговори будуть продовжені.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Планується також, що Росія і США в найближчі дні представлять Організації з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) свої пропозиції щодо Сирії.

На прес -конференції за підсумками переговорів повідомлялося, що домовленість між Москвою і Вашингтоном передбачає знищення хімічної зброї в Сирії до середини 2014 року. Щодо обладнання та потужностей з виробництва хімзброї, то вони повинні бути знищені до листопада цього року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

На підтримку російсько-американських домовленостей вже виступили генсек ООН Пан Гі Мун і влади багатьох країн, від Великобританії до Японії. Високопоставлений представник армії президента Сирії Башара Асада вже назвав підсумок переговорів США та Росії перемогою прихильників політичного рішення і ударом по прихильниках військового сценарію.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: