fbpx
Спорт

Легка атлетика. Польща виграла «Стрибки на Майдані»

Вже вшосте столиця України приймала змагання «зірок жердини». Варто відзначити, що ці змагання проводяться за особистою ініціативою президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки.

Незважаючи на прохолодну й дощову погоду, легкоатлетичне свято в Києві вдалося – і глядачі, і спортсмени залишилися задоволені.

Цього разу в українську столицю прибуло 11 спортсменів з 5 -ти країн світу – Німеччини, Латвії, Росії, Польщі та України.

Перша висота, з якої спортсмени-стрибуни та почали боротьбу за призові місця, склала 4 м 80 см. Тільки представнику Німеччини Йонасу Еффероту не вдалося взяти цю планку.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Тому всі інші 10 учасників показали глядачам, що налаштовані на серйозну боротьбу і мають намір показати в Києві високі результати. Крім того, свою роль зіграв і той факт, що за кожним із спортсменів пильно спостерігав і переживав знаменитий атлет, олімпійський чемпіон, 35- разовий рекордсмен світу Сергій Бубка.

Після відбіркових етапів до фінальної стадії київських змагань дійшло 3 спортсмени – Петро Лісек з Польщі, Міхель Фрауен з Німеччини та Владислав Ревенко з України.

Саме цим трьом спортсменам раніше підкорилася висота 5 м 30 см, хоча всі вони намагалися взяти «неприступні» 5 м 40 см.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

У фіналі все вирішило кількість спроб, яку витратили легкоатлети, щоб подолати бажану планку. У підсумку чемпіоном «Стрибків на Майдані» став 21- річний поляк Петро Лісек, на другому місці – 27-річний німець Міхель Фрауен, а третє , як і в 2012 році, посів українець Владислав Ревенко.

Як заявили чемпіон і призери змагань, всі вони отримали велике задоволення. Спортсмени подякували київській публіці, яка, незважаючи на дощову погоду, підтримувала кожного з учасників «Стрибків на Майдані».

За матеріалами: isport.ua

Читайте також: