fbpx
Кінотеатри

“Кіношок-2013” відкривається в Анапі

Сьогодні, 15 вересня, в Анапі стартує XXII Відкритий фестиваль «Кіношок», в якому беруть участь кінематографісти з країн СНД і Балтії. Планувалося, що церемонія відкриття фестивалю відбудеться днем раніше, але у зв’язку з відзначенням 70-ої річниці з дня визволення Анапи від німецько-фашистських загарбників старт «Кіношоку» був перенесений.

Сьогодні гості та учасники кінофестивалю зберуться на майданчику Літньої Естради – традиційному місці, де останні десять років поспіль організатори озвучують імена переможців у різних номінаціях. «Кіношок» проводиться за підтримки адміністрації президента РФ, російського уряду, міністерства культури РФ, адміністрацій Краснодарського краю і Анапи. Главою організаційного комітету фестивалю є голова Державної думи Сергій Наришкін.

Кінофестиваль, який проводиться в Анапі з 1992 року – невід’ємна частина культурного життя міста. За тиждень членам журі під керівництвом театрального режисера, педагога, засновника театру "Школа драматичного мистецтва" Анатолія Васильєва належить подивитися більше 50 фільмів, 11 з яких поборються за перемогу в основному конкурсі. До складу журі «Кіношоку – 2013» входять актор і режисер Олександр Галібін, продюсер Гатіс Упмаліс, кінознавець Наталя Нусінова і режисер, переможець фестивалю "Кіношок-2012" Заза Урушадзе.

У рамках кіноогляду відбудеться фестиваль "КіноМалиШок". Фільми для дітей представлять не тільки в Анапі, але і ще в двох містах Краснодарського краю – Кримську та Темрюці. Вибирати кращу картину огляду "КіноМалиШок" будуть безпосередньо ті, кому ці фільми призначені – діти.

Переможці XXII міжнародного Відкритого фестивалю кіно країн СНД, Латвії, Литви та Естонії «Кіношок» стануть відомі 22 вересня.

"Кіношок-2013" (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: