fbpx
Новини світу

ЗМІ: Кім Чен Ин роздає військові звання цивільним особам

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин роздає військові звання членам Трудової партії, вченим і цивільним особам, повідомляють ЗМІ.

Як відзначають фахівці, таку "щедрість" можна розуміти як спробу зміцнити свою владу в країні і зменшити вплив військових.

11 вересня цього року державне телебачення КНДР показало главу наукового інституту Чхве Чон Сіка, який був одягнений у форму військового з двома зірками на погонах під час виступу, присвяченого закінченню будівництва житлового комплексу для інженерів і вчених оборонної промисловості.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За даними південнокорейських фахівців , Чхве Чон Сік є вченим, який не має військового досвіду. Глава наукового інституту, який займається розробкою балістичних ракет і ракет дальнього радіусу дії, отримав даний генеральський чин, ймовірно, в подяку за свій внесок в оборонну галузь країни.

Крім того, в лютому 2012 року звання маршала отримав секретар Трудової партії КНДР Пак До Чон, який є відповідальним за оборонну промисловість в країні, а Чжу Гю Чанг, що відповідає за машинобудівну промисловість у трудової партії, став генерал-полковником.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

За матеріалами: korrespondent.net

Читайте також: