fbpx
Суспільство

День народження “Грінпіс”

 Сьогодні, 15 вересня, святкує свій день народження міжнародна громадська природоохоронна організація «Грінпіс», яку в 1971 році заснували дванадцять канадців у Ванкувері. Рішення основних, глобальних екологічних проблем і захист природи, запобігання появи нових серйозних проблем в екології – основні цілі організації.

«Грінпіс» регулярно проводить гучні акції з залученням мас-медіа, влади і суспільства. Організація по-своєму дивиться на екологічні злочини і намагається донести до громадськості, наскільки це шкодить нашій планеті. У «Грінпіс» своя політика щодо фінансової допомоги, вона існує лише на пожертви своїх прихильників, відмовляючись від вкладень з боку політичний партій, бізнесу або державних установ.

В Україні є слабке представництво організації, яке почало працювати з 1990 року. Тоді стартував проект «Діти Чорнобиля», в рамках якого іноземні фахівці надавали медичну та діагностичну допомогу постраждалим внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС.

Читайте також:  Рік тому поблизу Бахмута загинув 27-річний Дмитро Коцюбайло , знаний як “Да Вінчі”

 

За останні роки екологічна організація залучає все більше людей через соціальні мережі і свої сайти, пропонуючи стати онлайн-активістом. Кожен може підписати лист, на захист певного місця Землі. Останньою такою акцією від «Грінпіс» став захист Арктики. Крім цього, організація регулярно інформує свідомих громадян, як можна зробити своє житло екологічно чистим, економити воду, електроенергію, щоб допомогти нашій планеті вже сьогодні. «Грінпіс» на своїх сайтах розміщує карти пунктів збору вторсировини. Проблема екології є в Україні дуже гострою, тому українському народу, як ніякому іншому важливо не тільки володіти такою інформацією, але і намагатися дотримуватися правил, які допомогли б зберегти нашу країну чистою. Зараз «Грінпіс» об’єднує більше 5 мільйонів прихильників у 158 країнах світу. Цей показник неухильно росте, що не може не радувати. Не варто забувати, що наш будинок не тільки там, де ми спимо. Наша природа – це будинок тварин, яких вбивають екологічні катастрофи, викликані людиною. Щоб не допускати цього, потрібно відповідально підходити до захисту навколишнього середовища. Почніть з себе, подайте приклад іншому.

Читайте також: