fbpx
Економіка

Рівень радіації на “Фукусімі” за добу виріс на третину

З Японії як і раніше продовжують приходити тривожні вісті, там очевидно знову стався витік радіоактивної води і рівень радіації в районі аварійної АЕС "Фукусіма" виріс на третину. А за останні три дні, за повідомленнями фахівців, рівень тритію в грунтових водах збільшився більш, ніж у 20 разів, і продовжує рости.

Ще в серпні один з резервуарів станції почав текти, і в результаті в навколишнє середовище потрапило майже 300 тонн радіоактивної води, яка зберігається на АЕС після охолодження реакторів.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Даний інцидент став найсерйознішим з моменту катастрофи в березні 2011 року. Представники компанії-оператора станції TEPCO напередодні визнали, що вже не контролюють ситуацію з витоком радіоактивної води.

"Я жалкую, але, на мій погляд, ситуація не знаходиться під контролем", – заявив Кадзухіко Ямасіта, представник ТЕРКО.

Як міркують в японських ЗМІ, не виключено і те, що насправді витоків було більше, але в умовах, коли ситуація вийшла з-під контролю, перевірити це неможливо. Зрозуміло лише те, що радіація прискорюється страшними темпами і зараз її рівень становить 97 тисяч беккерелів на літр. У той же час, поки немає ніяких вказівок на те, що найближчим часом її зростання вдасться зупинити.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Рівень радіації на "Фукусімі" за добу виріс на третину (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: