fbpx
Театр

Большой театр відкриває новий сезон

Сьогодні, 15 вересня, головний театр Росії відкриває новий , 238- й сезон. Увечері на сцені театру відбудеться концерт симфонічного оркестру, диригувати яким буде музичний керівник і головний диригент ДАБТа Василь Синайський. Глядачі зможуть почути твори Чайковського, Стравінського і Шостаковича.

Попередній сезон для театру видався непростим: поряд з гучними прем’єрами ДАБТ стрясали не менш гучні скандали, приголомшливі спектаклі перемежовувалися з кримінальними переслідуваннями, а зміна керівництва театру змусила говорити про себе не тільки російські, але й закордонні ЗМІ. Володимир Урін, що зайняв пост генерального директора театру пообіцяв «не робити революцій». Чи стримає він своє слово – покаже час, але нещодавно стало відомо, що деяке коректування Урін таки зробив. Приміром, «з технічних причин» скасовані дві одноактні опери, які на початку наступного року повинна була випустити на новій сцені ДАБТа режисер з Ізраїлю Ірина Браун.

Поки ж шанувальники вокального мистецтва очікують постановку опери Вагнера "Летючий голландець", намічену на жовтень, і спектакль "Дон Карлос" Верді в постановці англійського режисера Едріана Ноубла, запланований на грудень. Планується, що на історичну сцену Большого театру повернеться опера "Царська наречена" Римського-Корсакова, оформлена декораціями Федора Федоровського, і опера "Так чинять усі" Моцарта у постановці голландського режисера Флориса Віссера.

Щодо балетних прем’єр, то першою стане балет "Марко Спаду " у постановці П’єра Лакотт (Франція). У березні наступного року відбудеться прем’єра балету "Дама з камеліями" видатного хореографа Джона Ноймайера, а потім – прем’єра балету "Приборкання норовливої" Жана – Крістофа Майо (Монако).

Скандали, замахи, звільнення – підсумки сезону у Большому театрі (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: