fbpx
Економіка

Онищенко: Контроль за далекосхідною рибою посилиться

У зв’язку з погіршенням ситуації в районі японської АЕС "Фукусіма -1" Росспоживнагляд посилює контроль за далекосхідною рибою, повідомив керівник відомства, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко.

За словами глави Росспоживнагляду, увага до продукції з Далекого Сходу обумовлена тим, що зараз у регіоні починається масовий вилов риби, а викид у зовнішнє середовище важких радіонуклідів не тільки не зменшився, а навпаки, збільшився. «Тільки за останні півтора місяці обсяг шкідливих речовин, що скидаються в зовнішнє середовище, зріс в 1,5 рази», – повідомив Геннадій Онищенко, додавши, що це дає підставу посилити контроль за виловлюваною рибою.

Увага Росспоживнагляду буде зосереджена на тих видах риб, які нерестяться на східному узбережжі Японії. Всім регіональним службам дано відповідні вказівки, необхідні рекомендації будуть доведені до організацій, що займаються виловом риби в далекосхідному регіоні.

Нагадаємо, в середині минулого місяця на АЕС "Фукусіма -1" стався масштабний витік радіоактивної води – вперше з моменту аварії в березні 2011 року.

За матеріалами: ИТАР – ТАСС

Читайте також: