fbpx
Новини світу

Патріарх Кирило освятив Феодорівський собор

Патріарх Московський і всієї Русі Кирил прибув до Санкт-Петербурга, щоб освятити відновлений Феодорівський собор.

На святковому заході в Північній столиці були присутні екс-губернатор Санкт-Петербурга, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, міністр культури Росії Володимир Мединський, голова опікунської ради Феодорівського собору Борис Гризлов, представники міської адміністрації, численні парафіяни, а також почесний гість – праправнук Миколи I, Дмитро Романович Романов.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За словами міністра культури РФ, петербуржцям представилася унікальна можливість відвідувати храм, відтворений в староруському архітектурному стилі. «Це важливо не тільки для православних, для російської культури, але і для Росії в цілому», – зазначив Мединський, додавши, що відновлення Феодорівського собору було б неможливе без допомоги меценатів, зокрема Опікунської ради під головуванням Бориса Гризлова.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Сьогоднішнє освячення Феодорівського собору приурочене до сторіччя з дня його зведення і чотирьохсотріччя дому Романових.

Освячення Феодорівського собору (відео):

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: