fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Costa Concordia збираються підняти з дна Тірренського моря

 16 вересня італійські фахівці збираються перевернути 300-метровий лайнер Costa Concordia, який лежить на боці в Тірренському морі з 14 січня 2012 року. Рятувальники зазначають, що подібна операція ніколи не проводилася. Експерти оцінюють вартість даної операції в 1 мільярд доларів. Відзначимо, що вся сума буде покрита за рахунок страхових виплат.

У роботі з підйому круїзного лайнера візьмуть участь близько півтисячі осіб. На місці працюватимуть 120 водолазів, а також 70 зварників, які закриють пробоїну, отриману судном при зіткненні з рифом.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Спочатку лайнер закріпили на похилому схилі морського дна, щоб під час підйому він не почав скочуватися ще нижче. У ході другого етапу робіт в лівий борт судна були вмонтовані кесони – величезні порожнисті контейнери, яким належить утримувати лайнер на плаву. Підйом Costa Concordia будуть здійснювати за допомогою потужних сталевих тросів. З протилежного боку судно будуть штовхати дванадцять гідравлічних стовпів, які зведені під правим бортом затонулого лайнера.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 

За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: