fbpx
Міжнародна економіка

Через Україну в Європі можуть відмовитися від російської горілки

 У ЄС можуть накласти ембарго, наприклад, на постачання російської горілки. Про це заявив депутат Європейського парламенту Яцек Саріуш-Вольський. Дані санкції можуть бути застосовані, якщо РФ буде продовжувати блокувати українські товари на своїх ринках.

Польський парламентар вкрай обурений тим завзяттям, з яким Росія перешкоджає прагненню країн Східного партнерства до євроінтеграції.

«У ЄС можуть ухвалити рішення накласти ембарго і на російські товари. Зазначу, що на боці України також і правила СОТ, які Росія продовжує порушувати. Є цілий ряд інструментів для захисту України від тиску з боку Росії. Наприклад, постачання газу до Молдови і України за цінами, які будуть значно відрізнятися від цін РФ», – заявив політик. Також він підкреслив, що за останній час всі помітили прагнення Москви зірвати підписання угоди України з ЄС.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

Однак, на думку експертів, подібні заяви не варто сприймати серйозно. Політолог Володимир Фесенко зі скепсисом ставиться до подібних виступів і заяв, вважаючи, що депутати Європарламенту такими питаннями не займаються.

За матеріалами: segodnya.ua

Читайте також: