fbpx
Авто

Фестиваль «WOG Yalta Rally Fest 2013» стартував у Ялті

  У Ялті розпочався спортивно-культурний фестиваль "WOG Yalta Rally Fest 2013", у якому бере участь 80 гоночних екіпажів з Болгарії, Білорусії, Казахстану, Литви, Росії та України.

 Як заявив журналістам організатор ралі Євген Червоненко, "WOG Yalta Rally Fest" цього року особливе, тому що є можливість здати іспит на коефіцієнт 20, що залучить до Ялти на наступне ралі найсильніших гонщиків світу.

 "Потрібно відродити Ялту як здравницю, не бити приїжджих цінами, повернути Ялті популярність часів комунізму. Я впевнений, що тут буде майданчик для діалогу між Сходом і Заходом", – сказав Є.Червоненко.

 У свою чергу Ялтинський міський голова Сергій Ілаш на відкритті спортивно-культурного фестивалю "WOG Yalta Rally Fest" заявив журналістам, що проведення спортивно-культурного фестивалю цього року, завдяки інноваційному формату – поєднанню гоночних змагань, видовищного шоу і музичного фестивалю – відкриває нову сторінку у спортивному, рекреаційному та туристичному розвитку Ялти.

 "Оскільки цього року у "WOG Yalta Rally Fest" вперше з’явилася унікальна можливість увійти до ТОП – 5 європейських гонок, Ялті також надається карт-бланш для того, щоб отримати у подальшому право на проведення будь-яких ралійних серій: від Кубка світу до чемпіонату світу", – сказав С.Ілаш.

 У зв’язку з цим він вважає, що проведення не одної, а кількох подій світового рівня в Ялті, відкриває нові перспективи для розвитку спортивного, а в цілому подієвого туризму.

 "Ми впевнені, що сьогоднішня подія – стане запрошенням інвесторів до створення інфраструктури для розвитку інших ралі, та інших видів туризму та рекреації в цілому. А в поєднанні з розвитком медичного туризму у Ялти з’являються нові можливості, щоб стати головним цілорічним курортом Причорномор’я", – зазначив С.Ілаш.

 Сам організатор ралі Євген Червоненко разом з Олександром Салюком-молодшим на "WOG Yalta Rally Fest" виступає за команду "Астана" з Казахстану.

 Протягом трьох днів перегонів перед учасниками та гостями виступлять Арсен Мірзоян, Григорій Лепс, Roberto Kel Torres, Тіна Кароль, Ірина Білик, Борис Моїсеєв, "A’Studio".

 Гонки завершаться 15 вересня.

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: