fbpx
Політика

Делегація іракського парламенту прямує до Тегерану

Сьогодні, 14 вересня, делегація іракського парламенту на чолі зі спікером Осамою ан-Наджефі прибуває з Анкари до Тегерану для продовження переговорів щодо об’єднання зусиль регіону для врегулювання конфлікту в Сирії. Це було повідомлено представником урядового блоку в Іракських законодавчих зборах депутатом Фуадом ад-Дорки.

«На чолі з прем’єром Тайіпом Ердоганом, Туреччина підтвердила свою позицію щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії та досягнення стабільності в регіоні. Уряд Іраку тепер прямує до Ірану для продовження переговорів на дану тему», – повідомив депутат.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Іраку два тижні тому запропонував мирний іракський план з врегулювання сирійського конфлікту. Зокрема, ініціатива передбачає повне припинення вогню на території Сирії, відмова від поставок зброї та фінансування сторін конфлікту, екстрадицію з країни іноземних найманців, примус сторін конфлікту сісти за стіл переговорів під жорстким контролем ООН, не виключаючи вибори і передачу влади. Іракську ініціативу на засіданні ЛАД в Каїрі схвалили всі арабські країни, за винятком Саудівської Аравії, яка займає жорстку позицію військового вторгнення до Сирії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 

Афганістан,Ірак, Лівія, Сирія, Іран… Кому це вигідно? (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: