fbpx
Новини світу

“Фронт ан-Нусра” готує жінок-бойовиків для відправки до Сирії

За словами представників ліванської служби безпеки, екстремісти з радикального угрупування "Фронт ан-Нусра", що діє на півночі Лівану, готують жінок-бойовиків для ведення екстремістських дій на території Сирії. Жіночі загони очолює наближена одного з польових сирійських командирів.

За неофіційними даними, терористка за останні кілька місяців завербувала близько двадцяти ліванських жінок і в даний час навчає майбутніх бойовиків навичок ведення бою. Навчальний табір розташовується недалеко від міста Тріполі (північ Лівану). Джерела свідчать, що вже дві жінки-бойовики переправлені на територію Сирії, інші можуть опинитися в охопленій війною країні найближчим часом. Раніше в боях на боці "Фронту ан-Нусра" були помічені жінки-бойовики з інших країн, у тому числі з Тунісу та Чечні.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

«Фронт ан-Нусра» – терористична ісламістська організація, створена на початку минулого року. Деякі ЗМІ називають її сирійським підрозділом «Аль-Каїди», однак самі члени угруповання заперечують це, лише підтверджуючи свою відданість лідеру «Аль-Каїди» Айману аз-Завахірі.

«Фронт ан-Нусра» (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: