fbpx
Новини світу

Студенти і школярі РФ зможуть відвідувати музеї безкоштовно

Як повідомив сьогодні міністр культури РФ Володимир Мединський, студенти і школярі як і раніше збережуть пільги при відвідуванні міських і федеральних музеїв. "Ніхто нічого платно робити не буде. Ніякого утиску студентів і школярів не буде", – заявив глава Мінкульту.

Подібні коментарі Мединський був змушений дати після того, як у Росії набув чинності новий федеральний закон про освіту, в якому не прописано порядок безкоштовного відвідування музеїв за пред’явленням студентського квитка або іншого документа. Раніше перший заступник міністра освіти і науки РФ Наталія Третяк заявляла, що цей пункт повинен регулюватися указом міністерства культури.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Володимир Мединський підкреслив, що «весь галас, пов’язана з тим, що музеї стануть платними абсолютно для всіх – безпідставна». Цю ж саму інформацію підтвердили керівники великих російських музеїв, в тому числі заступник генерального директора Ермітажу Володимир Матвєєв, директор Російського музею Володимир Гусєв і генеральний директор музею "Петергоф" Олена Кальницька.

 

Мединський про безкоштовний вхід в музеї (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: