fbpx
Політика

У США експерт з Сирії виявилася самозванкою

Викриття американських журналістів викликало справжній скандал у США, як виявилося, один з провідних експертів з Сирії – 26-річна Елізабет О’Бейгі виявилося самозванкою.

Її неодноразово запрошували в якості аналітика з Близького Сходу найбільші американські телеканали CNN і Fox News, її матеріали друкувала газета Wall Street Journal. Саме О’Бейгі почала стверджувати, що серед сирійських бойовиків дуже мало радикальних ісламістів, близьких до "Аль-Каїди", а це означає, що американська влада може з ними співпрацювати.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Така її оцінка була вельми зручна прихильникам інтервенції в Сирію і тому на недавніх слуханнях в американському конгресі О’Бейгі цитували політики такого рівня, як держсекретар США Джон Керрі і сенатор Джон Маккейн.

Журналісти з’ясували, що дівчина не лише жодного разу не бувала в Сирії, як вона стверджувала публічно, але і під час вступу на роботу в Інститут вивчення воєн, приписала собі докторську ступінь, хоча насправді була тільки магістром, та й тим стала чотири місяці тому.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Як стало відомо, Елізабет О’Бейгі вже звільнена.

 

У США експерт з Сирії виявилася самозванкою (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: