fbpx
Політика

Експерти ООН: «Доповідь щодо сирійської хімзброї готова»

Голова групи експертів ООН з хімзброї повідомив, що робота над доповіддю щодо Сирії завершена і в понеділок ця доповідь буде передана генсеку ООН Пан Гі Муну. У той же час, керівник групи відмовився обговорювати зміст і деталі цього документа з журналістами.

Сам генеральний секретар Всесвітньої організації напередодні припустив, що в цьому документі буде ясно підтверджено, що в Сирії дійсно було застосовано хімічну зброю, але, не став робити припущень про те, хто саме несе відповідальність за це.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

У Сирії з березня 2011 року не припиняються зіткнення між військами правлячого режиму і озброєними бойовиками і за даними ООН, кількість жертв конфлікту зросла до 93 тисяч осіб. Президент Сирії Башар Асад на початку цього року запропонував план поетапного виходу з внутрішньосирійської кризи, який передбачав зобов’язання іноземних держав припинити фінансову підтримку терористів, а також скликання урядової конференції з національного діалогу, створення нового уряду, розробку нової конституції і оголошення загальної амністії.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

В останні дні в Женеві проходить зустріч Глави МЗС РФ Сергія Лаврова, держсекретаря США Джона Керрі та представника ООН Брахімі. Як повідомляється, сторонам вдалося зблизити свої позиції і в суботу переговори будуть продовжені.

Експерти ООН: «Доповідь щодо сирійської хімзброї готова» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: