fbpx
Право

ДАІ України планує впровадити оцінку порушень у балах

У ДАІ готують новий спосіб покарання за порушення правил дорожнього руху. Відповідно з новим способом вже 2014 року можуть ввести накопичувальну систему штрафних балів. Відзначимо, що вона не стане заміною нинішній системі штрафів, а стане її доповненням. Про це повідав Сергій Будник – начальник Центру безпеки дорожнього руху при ДАІ МВС. За його словами, законопроект про внесення змін буде готовий вже до кінця поточного року.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

«Облік штрафних балів за порушення правил дорожнього руху суттєво підвищить рівень безпеки на дорогах. Наприклад, якщо водій протягом року набирає 30 штрафних балів – то він позбудеться водійських прав на певний час. Тобто, інспектори ДАІ штрафуватимуть порушників, і паралельно на рахунок порушника записувати бали. Ось зараз: багатий порушник сплатив штраф і йому все одно, він продовжує порушувати правила і платити штрафи», – заявив Сергій Будник.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Також генерал зазначив, що подібна система покарання штрафників пропонувалася ще 2009 року. Однак тоді депутати Верховної Ради не прийняли цей законопроект.

 За матеріалами: segodnya.ua

 

Читайте також: