«Відповідати за безпеку інспекторів ООН будуть всі сторони в Сирії», – Лавров

У домовленостях Російської Федерації та США відзначається, що основну відповідальність за безпеку міжнародних інспекторів з хімічної зброї буде нести сирійська влада. Незважаючи на це, опозиція в Сирії також повинна буде відповідати за «нестворення загроз» для представників міжнародного співтовариства.

«У нас в пропозиціях зазначено, що основну відповідальність за безпеку буде нести сирійська влада, але не тільки вона, також і інші сирійські сторони, тобто опозиція, повинні будуть відповідати за нестворення загроз для міжнародного персоналу», – розповів глава російського МЗС.

Безумовно, підкреслив Сергій Ларов, міжнародний персонал сам повинен бути наділений усіма відповідними повноваженнями.

«Все це належить ще детально опрацювати», – заявив Сергій Лавров за підсумками переговорів зі своїм американським колегою Джоном Керрі.

Related Post

Сьогодні стало відомо, що Росія і США домовилися щодо хімзброї в Сирії. Нагадаємо, що глави зовнішньополітичних відомств Росії та США почали переговори щодо сирійської хімічної зброї в Женеві ще в четвер.

Варто відзначити, що представники Росії запропонували передати хімічну зброю, яка зараз перебуває в розпорядженні Сирії, під міжнародний контроль. Таку пропозицію підтримала і сирійська влада. Представники ООН і Білого дому заявили про намір розглянути таку пропозицію. Крім того, міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем запевнив, що Сирія, приймаючи ініціативу Росії, готова повністю відмовитися від своєї хімічної зброї та приєднатися до міжнародної конвенції про заборону цього виду зброї.

Раніше повідомлялося, що сирійська опозиція відкинула російську ініціативу про передачу сирійської хімічної зброї під контроль міжнародного співтовариства.

За матеріалами: РИА Новости

Leave a Comment