fbpx
Політика

«Відповідати за безпеку інспекторів ООН будуть всі сторони в Сирії», – Лавров

У домовленостях Російської Федерації та США відзначається, що основну відповідальність за безпеку міжнародних інспекторів з хімічної зброї буде нести сирійська влада. Незважаючи на це, опозиція в Сирії також повинна буде відповідати за «нестворення загроз» для представників міжнародного співтовариства.

«У нас в пропозиціях зазначено, що основну відповідальність за безпеку буде нести сирійська влада, але не тільки вона, також і інші сирійські сторони, тобто опозиція, повинні будуть відповідати за нестворення загроз для міжнародного персоналу», – розповів глава російського МЗС.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Безумовно, підкреслив Сергій Ларов, міжнародний персонал сам повинен бути наділений усіма відповідними повноваженнями.

«Все це належить ще детально опрацювати», – заявив Сергій Лавров за підсумками переговорів зі своїм американським колегою Джоном Керрі.

Сьогодні стало відомо, що Росія і США домовилися щодо хімзброї в Сирії. Нагадаємо, що глави зовнішньополітичних відомств Росії та США почали переговори щодо сирійської хімічної зброї в Женеві ще в четвер.

Варто відзначити, що представники Росії запропонували передати хімічну зброю, яка зараз перебуває в розпорядженні Сирії, під міжнародний контроль. Таку пропозицію підтримала і сирійська влада. Представники ООН і Білого дому заявили про намір розглянути таку пропозицію. Крім того, міністр закордонних справ Сирії Валід аль-Муаллем запевнив, що Сирія, приймаючи ініціативу Росії, готова повністю відмовитися від своєї хімічної зброї та приєднатися до міжнародної конвенції про заборону цього виду зброї.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що сирійська опозиція відкинула російську ініціативу про передачу сирійської хімічної зброї під контроль міжнародного співтовариства.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: